Actueel

Profiteer tot eind Juli 2015 van de 6% regeling!

Gepubliceerd: 10-1-2015

Wilt u geld besparen op uw aanbouw? Profiteer tot eind Juli 2015! Vraag een vrijblijvende offerte aan.


 

Huizenbezitters mogen vanaf volgend voorjaar aan de achterzijde van de woning 4 meter vergunningsvrij aanbouwen.

Gepubliceerd: 11-11-2013

De uitbreiding van 2.50m. naar 4.00m. gaat ook gelden voor andere hoofdgebouwen dan woningen. Bijvoorbeeld als een schuur op een perceel het hoofdgebouw is, mag er ook in het achtererfgebied aan de schuur 4 meter vergunningvrij worden gebouwd.

Wel blijft de huidige voorwaarde van kracht dat na realisering van de vergunningvrije aanbouwen niet meer dan 50 procent van het achtererfgebied bebouwd mag zijn.

Verder komt er een absolute grens van maximaal 100 vierkante meter die vergunningvrij gebouwd mag worden. Als het bestemmingsplan meer dan 100 vierkante meter toestaat, mogen eigenaren wel meer bouwen.

Volgens de nieuwe regeling mogen bijgebouwen in de achtertuin ook een kap hebben. Op dit moment moeten zij van een plat dak worden voorzien. Er komen wel regels dat de bijgebouwen de zon niet mogen wegnemen bij de buren of schaduw werpen op het aanleggende erf.


 

6% BTW op arbeid!

Gepubliceerd: 1-3-2013

Profiteer nu van de tijdelijk aangepaste BTW regeling!
Vanaf 1 maart tot 1 april is het lage BTW tarief van 6% op arbeid van toepassing!


 

Laag-BTW op onderhoud en renovatie.


Gepubliceerd: 13-02-2013

Vanmorgen is bekendgemaakt dat het btw-percentage op onderhoud en renovatie van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014 omlaag gaat van 21 naar 6%.

Op dit moment zijn nog niet alle details van de btw-maatregel bekend. Het lijkt dezelfde regeling als in de periode 2010-2011, toen er tijdelijk een lager btw gold op de arbeidscomponent van onderhoud en renovatiewerkzaamheden.

Zodra er meer bekend is over de regeling, maakt Ribouw dat via deze website bekend.


 

Meer transparantie omgevingsvergunning.


Gepubliceerd: 28-12-2012

Transparantie opbouw leges omgevingsvergunning.

Gemeenten willen graag transparanter worden in de opbouw van de leges voor een omgevingsvergunning. Dit blijkt uit onderzoek dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft laten verrichten hiernaar. Minister Spies juicht het voornemen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) toe om gemeenten te helpen om grotere transparantie te bevorderen.

Onderzoek kosten omgevingsvergunning
Het onderzoeksrapport schetst een positief beeld, maar stelt dat de kostenonderbouwing nóg transparanter zou moeten zijn. De VNG start hiertoe een project op om, ter plaatse, samen met individuele gemeenten een goede kostenonderbouwing te maken. Dit moet helpen om fiscaaljuridische procedures beter te doorlopen en de financiële risico’s te verminderen.

Met dit onderzoek komt de minister Spies de afspraak na die met de Tweede Kamer werd gemaakt om de verschillen tussen gemeenten van de hoogte van de bouwleges, te verkleinen.


 

Gewoon ruimer met een Ribouw aanbouw

Gepubliceerd: 28-02-2012

“Huizenprijs op laagste punt in zes jaar” twittert het NRC. Op zoek naar ruimere woning maar geen goede prijs voor uw huidige woning? Verhuis niet en maak van dit dieptepunt een “hoogtepunt”.

Met een Ribouw aanbouw creëert u simpelweg meer ruimte! Ribouw heeft al 11 jaar ervaring en staat voor een betrouwbaar kwaliteitsproduct.
Meer weten? Wij komen graag langs waarna u een vrijblijvend offerte ontvangt.


 

Ontvang € 100,00 voor een nieuwe klant!

Ontvang €100,00 als uw tip een nieuw project oplevert!

Het is een bewezen feit dat daar, waar wij u van dienst zijn geweest meer mensen volgen. Buren, kennissen, familie; iedereen raakt onder de indruk van het extra wooncomfort. En daarvan kunt u profiteren! Als u ons tipt voor een nieuw project dan belonen wij dit met maar liefst €100,00!

 

Archief 2011 en 2012