Pand RIbouw

Veel gestelde vragen

Onderstaand zijn de meest gestelde vragen opgenomen, voor elke vraag is een antwoord. We hopen dat uw vraag hier ook tussen staat, mocht dit niet het geval zijn schroom dan niet om contact op te nemen.

Over de Aanbouw

Mogelijk bent u bang dat u kwaliteit inlevert als u voor prefab kiest. Dit is echter niet zo. Doordat de aanbouw onder volledig gecontroleerde omstandigheden gemaakt is, klopt alles tot het kleinste detail. Ook hebben onze vaklui in onze loods beschikking over nog preciezer gereedschap, wat de bouwsnelheid ten goede komt zonder de kwaliteit in het geding te brengen. Dit zorgt ervoor dat u een beter resultaat krijgt zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. Lees hier meer over de voordelen van Prefab.

Een aanbouw zorgt voor een directe waarde verhoging van uw woning. Door de extra ruimte die een aanbouw creëert wordt u huis meer waard. Ook maakt u door een aanbouw uw woning geschikt voor de toekomst.

Over Prefab

Prefab heeft in sommige situaties veel voordelen.

  • Een korter ervaren bouwtijd. Doordat wij veel van de werkzaamheden in onze loods uitvoeren merkt u minder van de verbouwing!
  • Minder reisbewegingen. Doordat we niet elke dag naar locatie moeten rijden scheelt het al snel 20 reisbewegingen per aanbouw. Scheelt in uw portemonnee en voor de uitstoot van CO²!
  • De perfecte omstandigheden. Uw aanbouw wordt gemaakt onder de beste omstandigheden, met nog preciezere gereedschappen.
  • Het is goedkoper. Doordat alles gestandaardiseerd kan worden is de uiteindelijke aanbouw goedkoper dan een traditionele aanbouw.
  • Minder afval. Het bouwafval blijft allemaal bij ons, en we kunnen nu ook nog eens efficiënter zijn met de materialen.
  • Er is nog betere kwaliteitscontrole. Doordat alle werkzaamheden in de loods uitgevoerd worden zijn de bouwplaatsen compacter en overzichtelijker. Hierdoor is het nog net iets makkelijker om fouten vroegtijdig te onderscheppen.

En er zijn ook nog wel andere kleinere voordelen te noemen voor prefab.

In principe hoeft dit niet uit te maken. De reden dat wij ook nog steeds af en toe traditionele aanbouwen plaatsen heeft niets te maken met kwaliteit. Het is alleen zo dat in sommige situaties een prefab aanbouw minder voordelig is.

Maatwerk is juist heel belangrijk, ook bij Prefab. De mogelijkheden veranderen niet, alleen de locatie waar het allemaal gemaakt wordt veranderd.

Over de Regels

Om te bepalen of er een omgevingsvergunning nodig is voor de aanbouw zoals u deze wenst kan u gebruik maken van omgevingsloket. Hier kan u een snelle check doen of de aanbouw vergunningsvrij of vergunning plichtig is. Een algemene regel is dat u aan de achterzijde van uw woning tot 4 meter vergunningsvrij mag aanbouwen.

Een aanbouw moet voldoen aan de regels uit het Bbl. Wij maken een plan waarin de bouwtechnische aspecten uitgewerkt zijn. Deze zullen door een onafhankelijke kwaliteitsborger gecontroleerd worden. Tijdens de bouw verzamelen wij bewijsmateriaal voor het voldoen aan de regels, de kwaliteitsborger controleert dit en kan ook op locatie komen controleren. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat uw aanbouw van de juiste kwaliteit is.

Gemiddeld duurt dit acht weken. Als de natuur van de aanvraag complexer is kan het nodig zijn dat de aanvraag in een uitgebreidere procedure gaat. 

Het doen van een Omgevingsvergunning aanvraag kunnen wij zeker voor u doen. Dat is een van onze speerpunten namelijk: Het ontzorgen van u tijdens de bouw, en daar hoort de vergunning aanvraag zeker ook bij!

Als we de regels volgen dan is dit niet verplicht. Maar het is wel zo netjes om de verbouwing te melden bij uw buren, zo weten zij ook dat er bij u gebouwd gaat worden. En wie weet willen uw buren wel meedoen met een aanbouw en kunnen jullie een mooie burenkorting krijgen.

Over het Bouwen

U moet zelf zorgen dat u weet wat u wil, wat uw ideeën zijn voor de aanbouw. Dan bereiden wij alles voor u voor, zodat we uw wensen ook daadwerkelijk kunnen verwezenlijken. Verder afspraken zullen we vooraf met u maken!

We zouden heel graag zeggen dat dit niet het geval is. Maar helaas is er altijd wel wat overlast, zo heeft u last van een kraan en ook van heiwerk. Maar doordat we ook proberen een groot gedeelte van de werkzaamheden in onze loods uit te voeren delen we de overlast!

Dit is niet nodig. We plaatsen een stofschot in uw woning, hierdoor blijft afval buiten uw huis. Verder kan u alles in uw woning gewoon blijven gebruiken Door prefab is ook de tijd die we bij uw huis werken veel korter. 

Jazeker, wij halen de bezem door de hele bouwplaats en nemen de gemaakte rommel weer mee. Dan heeft u het bijna niet meer door dat we geweest zijn.

Dit is volledig afhankelijk van uw wensen. U kan altijd onze inspiratiegids aanvragen, zo kan u een beetje inspiratie opdoen voordat u gaat beslissen. Bespreek ook met familie vrienden en kennissen. En u kan ook altijd contact opnemen met onze professionals om zo uw ideeën te bespreken.

Wij kunnen u updates geven. Ook kunnen we in goed overleg een kijk afspraak maken om uw aanbouw te zien. Op deze manier houden we u zo goed als mogelijk is op de hoogte.

Dat is afhankelijk van de grootte, complexiteit en wensen. gemiddeld duurt het een maand van goedkeuring van de vergunningaanvraag/goedkeuring van het bouwplan tot oplevering.

Over de Kosten

In principe niet. Alles wat in de offerte staat leveren wij voor het bedrag wat aangegeven wordt op de offerte. Maar in sommige situaties is er een onvoorziene omstandigheid die ervoor zorgt dat iets net anders loopt dan van te voren de bedoeling was, maar dit bespreken we natuurlijk altijd netjes met u. Het kan ook voorkomen dat uw wensen veranderen tijdens de bouw. In dat geval komen er ook vanzelfsprekend extra kosten bij kijken. Dit zullen wij dan ook aangeven.

In principe doen wij niet aan kortingen, we proberen onze prijzen altijd eerlijk en transparant te berekenen. Maar we hebben wel goed nieuws op het vlak van korting, als u samen met uw buren een aanbouw neemt dan geven we u een burenkorting!!!

We gaan er natuurlijk voor dat u dit niet nodig heeft, maar mocht het toch nodig zijn heeft u natuurlijk garantie bij ons. Omdat het niet leuk is dat er iets kapot is houden wij het heel simpel: 20 jaar. Dit is op de bouwtechnische kwaliteit van de aanbouw bij een normaal gebruik van het gebouw.

In de meeste gevallen wordt er een hypotheek afgesloten om de aanbouw te financieren. Hiervoor kan u naar de bank gaan waar u al een hypotheek heeft, of u gaat langs bij de hypotheek adviseur en regelt de kosten in de vorm van een bouwdepot. 

Meer weten?

Wilt u meer weten? Of staat uw vraag niet tussen de veel gestelde vragen?

Neem dan contact met ons op, of lees verder in onze blog!